«Батьківщина» назвала підозру Мангеру у вбивстві Гандзюк політичним замовленням

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Оголошення підозри голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру у вбивстві активістки Катерини Гандзюк є політичним замовлення проти лідера партії Юлії Тимошенко, йдеться у заяві партії «Батьківщина».

У партії підкреслили, що у цій справі фігурує нардеп від БПП Микола Паламарчук, тому Генеральна прокуратура робить усе, щоб вивести з-під звинувачень членів команди чинного президента.

«Підозра Мангеру оголошена винятково в політичних цілях як метод нечесної боротьби Порошенка за владу. Силові структури чітко і скоординовано працюють проти Юлії Тимошенко як головного конкурента Петра Порошенка на виборах. Вони організовують брудні провокації і виконують політичне замовлення», — йдеться у заяві.

У «Батьківщині» підкреслили, що генеральний прокурор Юрій Луценко, «який має очевидний конфлікт інтересів», має бути відсторонений від керування ГПУ на час виборчої кампанії.

«Генеральна прокуратура має публічно оголосити про роль членів команди Порошенка — Гордеєва, Рищука, Паламарчука — у справі Гандзюк. Слідство у справі має бути проведено швидко і неупереджено, прозоро і публічно. Лише так силові структури можуть заперечити звинувачення в політичному забарвленні справи», — підкреслили у партії.