Російські прикордонники перемістили захоплені українські катери. І накрили їх маскувальною cіткою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українські катери, які росіяни захопили в листопаді минулого року, перемістили в Керчі ближче до берега і накрили маскувальною сіткою. Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

Російські військові перемістили українські військові катери «Нікополь» і «Бердянськ». У цьому ж місці перебуває й український буксир «Яни Капу», який супроводжував ці катери. «З берега «Яни Капу» закривають російські військові катери, однак частково видно номер буксира», — повідомляє видання.

RFE / RL

RFE / RL

Раніше катери перебували в кінці причальної стінки в акваторії «Генмола» у Керчі, на території, яку охороняє Прикордонна служба ФСБ Росії.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені.
  • У грудні минулого року російські ЗМІ повідомили, що два українських катери, захоплених 25 листопада російськими прикордонниками в Керченській протоці, зникли з порту в анексованому Криму.
  • Пізніше стало відомо, що українські бронекатери «Бердянськ» і «Нікополь» не залишали порт Керчі в Криму.