Затримання активістів на Подолі: Аваков заявив про інформаційні атаки на МВС та очільника поліції

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Затримання активістів на Подолі: Аваков заявив про інформаційні атаки на МВС та очільника поліції

Іванов Олексій / УНІАН

На Міністерство внутрішніх справ чиняться інформаційні атаки, після затримання членів «С14» і активістів з плакатами на Подолі 9 лютого. Про це глава МВС Арсен Аваков заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV .

«Ось ви так поставили питання і в цілому воно звучить зараз у нас в пресі, є атаки на міністерство, на міністра, на поліцію, на главу поліції — інформаційні атаки. Я їх повʼязую, насамперед, з тим, що ми зайняли дуже чітку й безкомпромісну позицію: ми хочемо провести ці вибори без підкупу і без фальсифікацій», — сказав Аваков.

Міністр зазначив, що МВС має провести ці вибори згідно з законодавством, «незалежно від того рівня провокацій або тиску, який буде чинитися на мене особисто, на поліцію, на МВС з наближенням до дати голосування».

«Є складний виборчий процес, в який ми зараз увійшли, і навколо цього процесу є досить багато суперечностей, зіткнень і провокацій... Не є нормальним штурм райвідділу поліції, не є нормальним, очевидно, інспірована бійка, не є нормальним те, що один штаб кандидата посилає бойову групу до мітингу іншого кандидата», — додав Аваков.

  • 9 лютого в Києві на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата в президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала членів «С14» та активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?» 40 затриманих доставили в Подільський районний відділок поліції .Пізніше їх відпустили.
  • Державне бюро розслідувань почало перевірку за фактом перевищення службових повноважень працівниками спецпідрозділу поліції, які застосували силу проти активістів.
  • Один із правоохоронців під час затримання бив активіста з криком «лягай, бандера». Пізніше очільник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за свого співробітника. А 11 лютого ДБР оголосило про підозру працівникові Подільського управління поліції Києва за побиття активістів.