СБУ блокуватиме сайти за пропаганду російської ідеології

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Спецслужби Росії готують потужні кібератаки напередодні та під час виборів в Україні.

Про це заявив начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний ухил російські спецслужби будуть робити на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір, обʼєкти критичної інфраструктури. А також другий вектор — це інформаційні впливи, фейкові новини й атаки на інформаційний простір України», — сказав він і додав, що за 2018 рік українські спеціалісти заблокували близько 400 кібератак.

За його словами, РФ також активно використовує соціальні мережі, зокрема Facebook та Twitter, для поширення своєї ідеології. Щоб цьому запобігти, Служба безпеки України почне блокувати сайти, які загрожують національній безпеці.

«За останній рік було заблоковано близько 2 000 фейкових акаунтів, було подано до санкцій близько 200 інтернет-сайтів, які пропагували російську ідеологію. У цьому році подано ще 100 сайтів, які найближчим часом будуть також заблоковані», — повідомив Климчук.

За його словами зараз також працюють мережі інтернет-агітаторів, яким ставлять завдання дискредитувати процес виборів, розпалювати ворожнечу та радикальні настрої в країні.

«Російська сторона намагається через підконтрольні їй інтернет-ресурси та групи в соцмережах максимально дискредитувати ситуацію напередодні та під час виборів», — підкреслив Олександр Климчук.