У США експерти охорони здоровʼя вимагають від Facebook закрити групи, що виступають проти вакцинації

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Експерти з охорони здоровʼя у США закликають Facebook боротися з групами, які виступають проти вакцинації і пропонують альтернативні методи лікування, наприклад вітамін С у великих дозах. Про це пише the Guardian.

Венді Сʼю Свонсон, прес-секретар Американської академії педіатрії, сказала: «Facebook має приділяти першочергову увагу боротьбі з загрозою здоровʼю людини, коли поширюються брехня і дезінформація. Це не просто самоушкодження, це шкода суспільству».

Це питання постало після того, як Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) внесла відмову від вакцинацій в десятку глобальних загроз для здоровʼя у 2019 році. У ВООЗ зазначили, що в усьому світі на 30% почастішали випадки захворювання на кір, що може викликати глухоту, запалення мозку і та смерть, особливо у дітей.

  • В Україні у 2018 році хворих на кір було більше, ніж у всіх країнах Європи разом узятих. Сумарно за минулий рік в європейській частині планети кількість хворих на кір перевищила 82 тисячі осіб (34 тисячі в країнах Європи та 53 тисячі в Україні), що є найбільшим показником десятиліття.
  • Зараз вакцинація запобігає 2—3 млн смертей на рік і дозволить уникнути ще 1,5 млн, якщо глобальне охоплення щепленнями покращиться.