Справа Гандзюк: суд з обрання запобіжного заходу для Мангера оголосив перерву на чотири години

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Шевченківський райсуд, який сьогодні, 12 лютого, обирає запобіжний захід головному підозрюваному у справі про вбивство Катерини Гадзюк — голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, оголосив перерву на чотири години. Засідання продовжиться о 16:45.

Таке рішення суддя Олександр Кіпчарський прийняв з урахуванням клопотання захисту підозрюваного.

Адвокати Мангера з самого початку засідання попросили перенести його на середу, 13 лютого 2019 року. Захист мотивував це клопотання тим, що адвокати не мали часу ознайомитися з матеріалами справи, а двоє захисників — Дмитро Ільченко (юрист, заступник голови херсонського осередку «Батьківщини») і Андрій Мурашкин (адвокат) — їдуть з Херсону й не встигли на засідання.

Суд поки задовольнив клопотання частково і оголосив перерву на чотири години для того, щоб забезпечити час на ознайомлення зі справою.

Сам Мангер перебуває в залі суду.

«Нікому із захисників не вручені матеріали справи. Ми не можемо захищати права і свободи нашого клієнта», — зазначив адвокат Костянтин Глоба.

  • Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Владислава Мангера слідство вважає замовником вбивства Катерини Гандзюк. Він показав схему скоєння злочину, в якій відображені всі підозрювані — від організаторів до виконавців.
  • У партії «Батьківщина» оголошення підозри голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру в убивстві активістки Катерини Гандзюк назвали політичним замовленням проти лідера партії Юлії Тимошенко. Нагадаємо, що Мангера 8 лютого на засіданні бюро Херсонської обласної організації ВО «Батьківщина» виключили з членів партії.
  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.