Посольство США: Росія 4 роки не виконує Мінські угоди

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Росія протягом чотирьох років постійно не дотримується Мінських угод. Про це заявляє посольство США в Україні на сторінці у Twitter.

«Протягом останніх чотирьох років, що минають сьогодні з моменту підписання Тристоронньою контактною групою Комплексу заходів з виконання Мінських угод, Росія постійно не дотримується цих угод. Росія мусить припинити розпалювати створені нею гуманітарну, економічну та екологічну кризи, звільнити українських в’язнів, відвести озброєння та війська, здійснити негайне та всеосяжне припинення вогню», — йдеться в повідомленні.

До четвертої річниці підписання Мінських угод сьогодні, 12 лютого, Росія скликала засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні. Воно відбудеться о 22:00 за київським часом. За словами речника постійного представництва України при ООН Олега Ніколенка, справжня мета Росії — відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці агресії проти України.

«Це чергова «димова завіса», метою якої є відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення на Генеральній Асамблеї ООН російської агресії проти України», — підкреслив Ніколенко.

  • На саміті в Мінську 11—12 лютого 2015 року лідери Німеччини, Франції, України та Росії у форматі «нормандської четвірки» узгодили Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод. Домовленості підписала контактна група, що складається з представників Росії, України та самопроголошених республік для деескалації збройного конфлікту на сході України.