HBO вперше показав кадри з міні-серіалу «Чорнобиль». Його премʼєра відбудеться у травні 2019

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Телеканал HBO опублікував фотографії з нового міні-серіалу «Чорнобиль» про одну з найгірших техногенних катастроф в історії людства, яка сталася в Україні у квітні 1986 року. Драма складається з пʼяти серій, знятих спільно зі Sky. Її премʼєра запланована на травень 2019 року .

У серіалі зіграли номінант премії «Еммі» Джаред Гарріс («Корона», «Божевільні»), Стеллан Скашгорд («Меланхолія», «Дівчина з татуюванням дракона»), номінант на «Оскар» Емілі Вотсон («Гіларі і Джекі», «Розсікаючи хвилі», «Еквілібріум») та інші.

Автор сценарію — Крейг Мезін, а режисером картини став Юхан Ренк, відомий за серіалами «Ходячі мерці» і Breaking Bad.

Джаред Гарріс зображує Валерія Легасова, провідного радянського фізика-ядерника. У складі команди реагування він одним з перших усвідомив масштаби безпрецедентної катастрофи, яка сталася на АЕС. Стеллан Скашгорд грає радянського віце-премʼєра Бориса Щербину, якого Кремль призначає керівником урядової комісії з Чорнобилю в перші години після аварії. Емілі Вотсон зображує Улану Хомюк, радянського фізика-ядерника, яка вирішила розкрити таємницю того, що призвело до чорнобильської катастрофи.