Головний редактор «Хто хоче стати мільйонером» звинуватив Олександра Друзя у спробі підкупу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Головний редактор «Хто хоче стати мільйонером» звинуватив Олександра Друзя у спробі підкупу

Wikimedia Commons

Головний редактор російського телешоу «Хто хоче стати мільйонером» Ілля Бер звинуватив Олександра Друзя, одного з найвідоміших гравців «Що? Де? Коли?», у спробі підкупу.

У своєму LiveJournal Бер написав, що Друзь йому пропонував «поділитися грошима у разі виграшу» на телешоу.

«У грудні 2018 року вийшла в ефір гра, у якій брали участь Олександр Друзь і Віктор Сиднєв. Запис цієї програми відбувся 23 листопада. Напередодні зйомок Олександр Друзь і спробував мене підкупити. Точніше він запропонував мені поділитися грошима у разі виграшу головного призу програми», — написав він.

У своєму пості Бер також опублікував записи телефонних розмов з Друзем, у яких обговорювалися «фінансові питання». Він спробував піймати «знавця» і погодився брати участь у махінації.

«У розмові він запропонував мені третину від суми максимального виграшу, сказавши, що з Сиднєвим сам про все домовиться. Ми вирішили, що наступного дня я подзвоню йому до зйомок і прочитаю питання і відповіді гри; сам же збирався записати й цю розмову. Далі я планував залишити в грі «злиті» питання з 6-го до 9-го, а решту замінити... [...] На самих зйомках все сталося майже так, як я очікував. Не так було те, що гравці реально мало не виграли 3 мільйони, причому переважно стараннями Сиднєва. Але з 6 по 9 питання вони грали на відомих Друзю питаннях», — розповів Бер.

Друзь і Сиднєв у грі дійшли до 15-го питання ціною у 3 мільйони рублів, але відповіли неправильно й отримали «неспалимі» 200 тисяч.

Главред телешоу своїм постом звернувся до Міжнародної асоціації клубів «Що? Де? Коли?» і зажадав дискваліфікувати Друзя з ігор, а також зняти його з посад організатора турнірів і функціонера МАК.

Сам Олександр Друзь поки не відповів на звинувачення.