Трамп розповів, чому є першим президентом США за 120 років, у якого немає собаки

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Президент США Дональд Трамп розповів, як сталося, що він перший президент Сполучених Штатів за останні 120 років, у якого немає собаки. Він зазначив, що ідея його завести здається йому «фальшивкою», а ще в нього немає на це часу. Про це пише The Washington Post.

Під час свого візиту до Ель-Пасо він розмовляв про здібності німецьких вівчарок винюхувати наркотики, які переправляють через кордон. Трамп зазначив, що йому дуже подобаються собаки, і він «хотів би мати одного, але в мене немає часу. Як би я виглядав, вигулюючи собаку на галявині перед Білим домом?»

Прихильники зазначили, що він би непогано виглядав із собакою, проте президент США був непохитним.

«Мені не здається гарною ця ідея. Багато людей говорили мені, щоб я завів собаку, тому що це виглядало б добре з погляду політики. Але мені здається, що це буде обманом. Мені не хотілося б робити так зі своїми прихильниками», — резюмував президент США.

  • З 1897 року в кожного мешканця Білого дому, за винятком Трампа, в певний момент зʼявлявся собака. За останнє століття традиція президентських собак стала настільки формалізованою, що коли Скотт Вокер, тодішній губернатор штату Вісконсин, балотувався на посаду президента в 2016 році, його алергія на собак була сприйнята як недолік.
  • Президент США Дональд Трамп відповів на звинувачення в «байдикуванні» і заявив, що він працює більше за будь-якого іншого президента до нього.