Україна вийшла з 6 угод в межах СНД, ще понад 200 — на перевірці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Україна вийшла з 6 угод в межах СНД, ще понад 200 — на перевірці

Мосієнко Андрій / УНІАН

Україна припинила дію 6 угод в межах Співдружності Незалежних Держав (СНД), повідомляють Українські Новини.

«Станом на зараз в кінці 2018 — початку 2019 року Кабмін ухвалив рішення про припинення дії 6 договорів, підписаних у межах СНД. Робота з інвентаризації договорів триває», — повідомила речник Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко.

Всього, за її словами, для денонсації перевірять 236 договорів. «Ми будемо приймати рішення про припинення дії тих договорів, які жодним чином не перешкоджають національним інтересам України, насамперед інтересам українських громадян та українському бізнесу. Процес триває», — додала вона.

  • У серпні 2018 року в Мінську закрилося представництво України при статутних органах Співдружності Незалежних Держав (СНД). Раніше, в травні 2018 року, президент Петро Порошенко підписав наказ про остаточне припинення участі України в роботі статутних органів СНД.
  • 23 січня Україна вийшла з трьох угод СНД: «Про міждержавний обмін економічною інформацією», «Про обмін інформацією у сфері зовнішньоекономічної діяльності» та «Про співпрацю у сфері зовнішньоекономічної діяльності».