Побиття активістів на Подолі: націоналістів ногами бив капітан поліції Мельников. Йому загрожує звільнення та утримання під вартою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Побиття активістів на Подолі: націоналістів ногами бив капітан поліції Мельников. Йому загрожує звільнення та утримання під вартою

Facebook / Сергій Мазур

У Печерському суді Києва почався суд над оперуповноваженим Подільського управління поліції капітаном Василем Мельниковим, якого підозрюють у побитті активістів та націоналістів «С14» під час затримання 9 лютого.

Як повідомляє ТСН, Мельникова підозрюють у перевищенні службових повноважень. Обвинувачення стверджує, що саме він у цивільному бив активістів ногами. Проте поки невідомо, чи був правоохоронець автором вигуку «лягай, бандера!»

Підозрюваний у залі суду відмовився від будь-яких коментарів. Його адвокат просив суд проводити засідання у закритому режимі, але Печерський суд відхилив це клопотання.

«У мережі Facebook поширювалася інформація про збір інформації щодо правоохоронців. В судовому засіданні будуть встановлювати анкетні дані підозрюваного та адресу його будинку. Прошу здійснити розгляд у закритому судовому засіданні», — сказав захисник.

Прокурор просить обрати йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Перший заступник директора Держбюро розслідувань (ДБР) Ольга Варченко заявила, що Мельников навмисне бив активістів і розумів, що робить. Вона додала, що крім тримання під вартою підозрюваному загрожує відсторонення від посади.