Над Бельгією на добу закривають повітряний рух. Українцям рекомендують змінити маршрути

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З вечора вівторка, 12 лютого, у Бельгії на добу закриють повітряний рух через загальнонаціональний страйк, повідомляє Бельгійська служба управління повітряним рухом (Skeyes).

Рух припиняють у вівторок, 12 лютого, з 22:00 до 22:00 середи, 13 лютого. У службі зазначили, що, незважаючи на всі зусилля керівництва Skeyes, відомство не має достатньої інформації про кадрову ситуацію під час страйку. «Немає ніякої впевненості щодо кількості співробітників на відповідальних ключових посадах», — зазначили в Skeyes.

З огляду на це, організація взяла на себе відповідальність за безпеку повітряного руху. У Skeyes підкреслили, що через невизначеність щодо того, скільки працівників продовжать роботу на відповідальних посадах в оперативних службах, такі гарантії можна дати тільки якщо закрити рух.

Консульська служба Міністерства закордонних справ України повідомила, що робота міжнародного аеропорту Шарлеруа буде зупинена, а національний міжнародний аеропорт «Завентем» у Брюсселі надаватиме мінімальні послуги, передбачені законодавством. «Тим же українцям, які придбали квитки в/з Бельгії на 13 лютого, МЗС радить розглянути можливість перенесення подорожі на іншу дату», — повідомляє служба.

За даними ЗМІ, профспілки вимагають підвищення заробітної плати, збільшення тривалості відпочинку та пенсій. Страйк може зачепити значну частину громадського, залізничного, морського і повітряного транспорту.

  • В середині січня в Німеччині скасували кілька сотень рейсів через страйк співробітників служб безпеки аеропортів. Страйкували в аеропортах Франкфурта-на-Майні, Бремена, Дрездена, Ерфурта, Гамбурга, Ганновера, Лейпцига та Мюнхена.