У Франції групу журналістів звинуватили в цькуванні жінок і меншин

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Франції викрили групу журналістів, які через соцмережі займалися цькуванням жінок, громадських активістів і меншин, повідомляє The Guardian.

Шістьох журналістів відсторонили від роботи через те, що вони були членами закритої Facebook-групи Ligue du LOL, інтернет-клубу «для чоловіків». Всього в групі перебували близько 30 учасників. Вони поширювали порнографічні меми та підроблені фотографії для приниження своїх жертв.

Крім закритої групи у Facebook, учасники Ligue du LOL створили аккаунт у Twitter, через який займалися цькуванням журналістів, письменників та активістів, але переважно їхня агресія була спрямована саме проти жінок. Видання зазначає, що деякі жертви знали, хто над ними знущався, але боялися відверто назвати їхні імена.

Засновника групи, журналіста газети Libération Вінсента Глада, відсторонили від роботи після того, як газета розкрила існування групи під час перевірки фактів. Пізніше Глад у Twitter вибачився за створення цієї спільноти.

Серед учасників групи також були редактор онлайн-видання Slate Крістоф Каррон, ведучий подкасту Bouffons Гільхем Маліссен, працівник Publicis Consultants Рено Луберт-Аледо, а також журналіст Гійом Ледіт. Їхня робота в організаціях призупинена у звʼязку зі скандалом.

Міністр з цифрових питань Франції Мунір Маджубі назвав учасників цієї Facebook-спільноти «невдахами, які спʼяніли від здатності сміятися над іншими людьми». «За винятком того, що їхні знущання мали ефект у реальному житті», — сказав він.