ООН відкриває фонд гуманітарної допомоги жителям Донбасу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Організації об’єднаних націй заснували об’єднаний фонд для гуманітарної допомоги жителям Донбасу, які страждають від збройного конфлікту. Про це заявила помічниця генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер, передає Укрінформ.

«Я рада сьогодні оголосити про створення Об’єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні і закликаю донорів долучатися до нього», — сказала вона.

За словами Мюллер, загальні потреби для гуманітарної допомоги жителям сходу України, які страждають від збройного конфлікту по обидві сторони лінії розмежування, на 2019 рік становлять $162 млн.

Представники делегацій Швеції та Литви у своїх виступах повідомили, що їхні уряди вже внесли кошти до фонду. Уряд Швеції пожертвував $1 млн.

«Цього року нам потрібно $162 мільйони для того, щоб надати допомогу 2,3 мільйона людей у межах плану гуманітарного реагування на 2019 рік. План зосереджений на захисті постраждалого населення, а також на відновленні їх доступу до засобів існування, послуг і важливої інфраструктури», — зауважила Мюллер.

  • До четвертої річниці підписання Мінських угод 12 лютого Росія скликала засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні. За словами речника постійного представництва України при ООН Олега Ніколенка, справжня мета Росії — відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці агресії проти України.