Глава Соцпартії Ківа вніс заставу за поліцейського, якого підозрюють у побитті активіста на Подолі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Глава Соціалістичної партії, кандидат у президенти Ілля Ківа вніс 115 тис. грн застави, яку суд визначив для заарештованого поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного у побитті активіста біля Подільського райвідділу поліції.

Про це повідомив сам політик на сторінці у Facebook та опублікував відео, на якому платить гроші в касу.

У декларації Іллі Ківи як кандидата у президенти, поданої у Центрвиборчком, вказано, що за 2017 рік його зарплата була понад 143,7 тис грн. Також він задекларував 1 млн гривень готівкою.

Мельникова 12 лютого арештували на два місяці з можливістю вийти під заставу у 115 тис. грн. Підозрюваний у залі суду відмовився від будь-яких коментарів. Його адвокат просив суд проводити засідання у закритому режимі, але Печерський суд відхилив це клопотання.

  • 9 лютого в Києві на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата в президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала членів націоналістичної організації «С14» та активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». Усіх їх доставили в Подільське районне відділення поліції. До райвідділу незабаром прибули інші активісти з різних організацій і зажадали звільнити затриманих. Пізніше до входу будівлі прибули бійці спецпідрозділу поліції, які із застосуванням сили затримали 40 осіб.
  • Очільник Нацполіції Києва Андрій Крищенко сказав, що правоохоронець, який під час затримання активістів крикнув: «Лягай, бандера!», буде покараний, і така поведінка неприпустима. Пізніше Держбюро розслідувань оголосило про підозру працівникові Подільського управління поліції Києва за побиття активістів.