В Україні з 1 березня почнеться перерахунок і підвищення пенсій для усіх верств населення

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В Україні з 1 березня почнеться перерахунок і підвищення пенсій для усіх верств населення

Sergii Kharchenko / NurPhoto via Getty Images

В Україні з 1 березня 2019 року відбудеться перша автоматична індексація пенсій. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду .

«На мінімальну пенсію сьогодні живуть мільйони українських громадян. І ми зараз думаємо, шукаємо варіанти, яким чином це питання вирішити. Ми 1 березня будемо робити повний перерахунок пенсій для всіх пенсіонерів. Для нас для всіх це є величезним викликом, яким чином пришвидшити збалансованість самої пенсійної системи», — сказав Гройсман.

Він додав, що середній розмір пенсій в Україні з 2016 року зріс у півтора раза.

«Сьогодні він становить 2 645 грн. Ми провели перерахунок військовим пенсіонерам у минулому році на 1,5 тисячі і цього року ще в середньому на 760 грн», — додав прем’єр-міністр.

  • Раніше президент Петро Порошенко заявив, що кошти від розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією необхідно спрямувати на індексацію пенсій.
  • Гройсман анонсував перший в історії України масовий перерахунок і підвищення пенсій всіх інших категорій пенсіонерів восени 2018 року. Тоді від доручив новому керівнику Пенсійного фонду Євгену Капінусу протягом 4 місяців підготуватися до індексації пенсій, провести аудит ПФ і забезпечити стабільну роботу пенсійної системи.
  • З 1 січня 2019 року мінімальна зарплата зросла до 4 173 грн.