Нардеп Купрій подав до суду на ЦВК: оскаржує реєстрацію Порошенка кандидатом у президенти

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Нардеп Купрій подав до суду на ЦВК: оскаржує реєстрацію Порошенка кандидатом у президенти

Синиця Олександр / УНІАН

Народний депутат Віталій Купрій (позафракційний) подав до суду позов з вимогою скасувати рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію Петра Порошенка кандидатом у президенти. Про це йдеться на офіційній сторінці нардепа у Facebook.

За його словами, 9 із 16 членів ЦВК мають конфлікт інтересів із Порошенком, тому не мали права голосувати за його реєстрацію. Купрій зазначив, що шестеро членів ЦВК були обрані за квотою президента: Олег Конопольський, Михайло Вербенський, Ольга Желтова, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар.

«На двух членів, обраних від «УДАРу» та «Відродження», Порошенко має безпосередній вплив, як і на голову ЦВК Тетяну Сліпачук», — заявив Купрій theБабелю. — «За законом «Про запобігання корупції», у разі виникнення реального або потенційного конфлікту інтересів особи, вона не має права брати участь у прийнятті рішень цим органом. Тому 9 із 16 чинних членів ЦВК не мали права голосувати за Порошенка».

Судове засідання призначено на 13 лютого в приміщенні Київського апеляційного адміністративного суду. У разі відмови Купрій налаштований іти до Верховного суду.

  • ЦВК визначила округи Донецької та Луганської областей, де не проводитимуться вибори президента.
  • Центральна виборча комісія збільшила на 9,9 млн грн кошторис своїх витрат на підготовку та проведення виборів президента України, які відбудуться 31 березня. Причиною стала занадто велика кількість кандидатів — 44 людини, коли спочатку кошторис розраховували на участь 25 кандидатів.