Китай почав розробляти винищувачі шостого покоління. Їх планують завершити до 2035 року

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Китайські авіаконструктори почали розробляти для Військово-повітряних сил КНР нові винищувачі шостого покоління, які планують побудувати до 2035 року.

Як повідомляє Global Times з посиланням на Ordnance Industry, Science Technology, характеристики нової бойової машини можуть включати дистанційне управління безпілотниками, високий рівень непомітності завдяки аеродинамічному дизайну, штучний інтелект, а також лазерну або гіперзвукову зброю.

За словами головного конструктора Проектно-дослідного інституту авіаційної техніки у Ченду Ван Хайфена, який брав участь у розробці винищувачів Chengdu J-20 і Chengdu J-10, інженери підбиратимуть функції для літака відповідно до майбутніх потреба армії Китаю.

Зараз на озброєнні ВПС КНР стоять винищувачі-невидимки пʼятого покоління Chengdu J-20, основна перевага яких — висока маневреність, малопомітність і надзвукова швидкість без використання форсажу.

Зазначимо, що розробку винищувачів шостого покоління вже почали США, Велика Британія, Росія і Японія. Їх появу очікують через 10—20 років.

Наразі у більшості країн світу на озброєнні стоять винищувачі четвертого покоління. Лише у Китаю, США та їх союзників є машини пʼятого покоління, такі як F-22 Raptor та F-35 Lightning II.