В Україні ховатимуть військовослужбовців за єдиним ритуалом, а кладовища облаштують секторами для військових

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
В Україні ховатимуть військовослужбовців за єдиним ритуалом, а кладовища облаштують секторами для військових

Дівєєв Сергій / УНІАН

Міністерство у справах ветеранів починає розробку єдиного ритуалу поховання український військових, який буде впроваджено в усій Україні.

Про це в Facebook повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз за підсумками зустрічі з представниками силових структур, Адміністрації президента та Інституту національної памʼяті.

«Запропонувала створити робочу групу для обговорення алгоритму дій, який дозволить врегулювати питання, повʼязані з церемоніалом поховання військовослужбовців, ветеранів. Ми повинні впровадити систему, яка буде передбачати чіткий механізм дій від порядку оповіщення до поховання. Це питання для нас є пріоритетним, оскільки у мене є багато звернень як від діючих військовослужбовців, так і від ветеранів, про необхідність процедурного врегулювання, яке б відповідало належному вшануванню памʼяті наших воїнів», — написала вона.

Вона також зазначила, що міністерство буде опрацьовувати єдиний стандарт військових секторів на кладовищах.

«У першу чергу це стосується кладовищ у Дніпропетровській, Запорізькій та Луганській областях, на яких були поховані військовослужбовці, серед яких є ще не ідентифіковані на сьогодні воїни», — додала Фриз.

За її словами, проект церемоніалу для обговорення вже прописаний.