У Вінниці скасували концерти «Кварталу 95». Артистам заборонили виступати в Будинку офіцерів через статус Зеленського

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Вінниці відмінили 2 святкових концерти студії «Квартал-95» на 14 лютого. Шоу було заплановане у вінницькому Будинку офіцерів, люди розкупили більшу частину квитків, але концерт скасували.

Про це кандидат у президенти Володимир Зеленський з колегами з «Кварталу» заявили у Facebook.

За їх словами, концерти було відмінено через статус Зеленського: зала, в якій планувалися виступи, підпорядкована Міністерству оборони, і там заборонили проводити концерти кандидатів у президенти.

Володимир Зеленський пообіцяв фанатам, що все ж таки вони приїдуть до Вінниці — змінять зал, змінять дату і обовʼязково дадуть концерт. Наприкінці відеозвернення «кварталівці» продумонстрували той самий документ, який забороняє їм виступати в Будинку офіцерів.

Це не перший скандал з творчістю Зеленського. У вівторок Комітет виборців України закликав художнього керівника «Кварталу 95» сплатити за показ «Слуги народу-3» із виборчого фонду. На думку Комітету виборців України, показ цього фільму під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборна агітація на користь Зеленського.

Проте вже за кілька годин організація оприлюднила нову заяву. «З огляду на значний ажіотаж та з метою уникнення політичних спекуляцій щодо позиції КВУ в питанні відповідності відеофільму «Слуга народу» вимогам чинного законодавства, КВУ вважає за потрібне звернутися до Центральної виборчої комісії з проханням розʼяснити зміст окремих положень Закону «Про вибори Президента України», повʼязаних із веденням передвиборної агітації шляхом оприлюднення відеофільмів», — йдеться в дописі.