«Якщо зі мною щось станеться, вважайте це вбивством». Мангер виступив з промовою на суді і звинуватив генерала СБУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Якщо зі мною щось станеться, вважайте це вбивством». Мангер виступив з промовою на суді і звинуватив генерала СБУ

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Головний підозрюваний у справі про вбивство Катерини Гандзюк, голова Херсонської облради Владислав Мангер виступив з промовою на суді щодо обрання йому запобіжного заходу. Засідання триває другий день: Шевченківський суд учора задовольнив клопотання адвокатів Мангера, і його перенесли на 13 лютого.

Після виступу сторін захисту та обвинувачення Мангер взяв слово і заявив, що «не розуміє», чому його підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк. Він додав, що «не збирається накладати на себе руки, і якщо з ним щось трапиться, вважати це вбивством».

«Я прошу чесності в цій справі. Я бачу упередженість прокурорів. Які свідчення я можу давати в тому, що притягнуте за вуха? Ваша честь, я ніколи не був у судах, а те, що відбувається, я не розумію, чому так все відбувається», — заявив Мангер.

Він додав, що працівник СБУ Данило Доценко співпрацював з Гандзюк. Мені відомо про те, що Катерина тісно співпрацювала з СБУ та перебувала в прямому підпорядкуванні генерала СБУ Данила Доценка. Заявляю, що в особистій бесіді він мені неодноразово говорив про те, що ненавидить «Батьківщину» і Тимошенко, і що зробить все для її знищення в регіоні», — додав Мангер.

За його словам, особисто Доценко «створив на території області кілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом та вимаганням і були неодноразово затримані зі зброєю поліцією».

«Я вважаю, що Доценко організував напад на Катерину Гандзюк з метою дискредитації органів поліції. Але після того як результатом нападу стали дуже тяжкі наслідки, відбулось фізичне знищення Катерини», — зазначив Мангер.