Суд відклав обрання запобіжного заходу для Мангера до 14 лютого

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шевченківський районний суд Києва відклав обрання запобіжного заходу для голови Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, до 14 лютого.

Перерву у засіданні оголосили до 10:00 четверга. Таким чином суддя задовольнив клопотання захисту Мангера. Адвокати посилались на втому, міжнародне законодавство про дотримання прав людини, а також на те, що вивчили лише чверть матеріалів справи.

Сам Мангер просив суд оголосити перерву, бо через болі у спині йому необхідно було зробити інʼєкцію.

Крім цього, захисники Мангера заявили про необхідність вивчення матеріалів допитів інших фігурантів справи — Ігоря Павловського та Сергія Торбіна, що, на їхню думку, може забрати приблизно пʼять годин.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.
  • 11 лютого голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства Гандзюк.
  • У середу, 13 лютого на засіданні суду Мангер заявив, що Гандзюк тісно співпрацювала з СБУ та перебувала в прямому підпорядкуванні генерала СБУ Данила Доценка, звинувативши його у причетності до загибелі активістки. В СБУ назвали це спробою Мангера домогтися передачі його справи іншому правоохоронному органу.