Tesla запустила нову функцію безпеки. Електрокари від зломів і крадіжок захищатиме особлива сигналізація

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Tesla запустила нову функцію безпеки. Електрокари від зломів і крадіжок захищатиме особлива сигналізація

Vlad Tchompalov / Unsplash

Компанія Ілона Маска Tesla запустила функцію безпеки Sentry Mode для захисту своїх електрокарів від зломів і крадіжок. Ця функція сумісна з автомобілями Model 3, моделями S і X, випущеними після серпня 2017 року.

Як пише Reuters ,при активації спеціального режиму програма безперервно контролює обстановку навколо автомобіля за допомогою зовнішніх камер і може виявляти потенційні загрози. Датчики зреагують, навіть якщо хто-небудь просто зіпреться на автомобіль. На сенсорному екрані зʼявиться повідомлення, яке попереджає, що камери автомобіля записують.

За більш серйозної загрози, наприклад, коли хтось розбиває вікно, режим Sentry Mode активує автомобільну сигналізацію, збільшує яскравість центрального дисплея, відтворює гучну музику і попереджає власників у мобільному додатку Tesla.

За даними Федерального бюро розслідувань США, у 2017 році в країні викрали понад 770 тисяч автомобілів. Це найвищий показник з 2009 року.

  • Раніше Маск анонсував, що в електрокарах Tesla при спробі пограбування замість сигналізації буде включатися класична музика – твір німецького композитора для органу Йоганна Себастьяна Баха «Токката і фуга ре мінор».
  • Минулого тижня Tesla вдруге в цьому році знизила ціну свого седана Model 3, щоб зробити його більш доступними для покупців у США.