Центрвиборчком: До виходу серіалу «Слуга народу-3» ніхто не може сказати, що це агітація

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Центрвиборчком: До виходу серіалу «Слуга народу-3» ніхто не може сказати, що це агітація

Facebook / Слуга Народа

Якщо у серіалі «Слуга народу-3», де головну роль грає кандидат у президенти Володимир Зеленський, побачать ознаки агітації, з ефіру його ніхто не зніматиме. Однак стрічка має бути відповідним чином промаркована та оплачена з виборчого фонду кандидата.

Про це на брифінгу заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко, передає Укрінформ.

«До виходу серіалу сказати, чи це є агітація, чи не є агітація, не може ніхто. По-друге, якщо є образ особи, він використовується, якщо цей образ кореспондується із кандидатом у президенти, то такий матеріал, однозначно, може мати ознаки передвиборчої агітації. Зняти його з ефіру не може ніхто, може йтися про те, щоб цей матеріал, якщо він буде визнаний агітацію, був належним чином промаркований і оплачений із виборчого фонду», — підкреслив Радченко.

Заступник голови ЦВК заявив, що не обговорював із народним депутатом від БПП Олександром Черненком питання визнання серіалу «Слуга народу-3» агітаційною продукцією.

«Я з Олександром Черненком можу обговорювати багато що, але, наприклад, цензуру, ні в якому разі», — сказав Радченко, запевнивши, що не обговорювалося зокрема й «питання з приводу того, чи є серіал «Слуга народу-3» передвиборчою агітацією».

  • Премʼєра нового сезону серіалу «Слуга народу-3» запланована на березень 2019 року. 12 лютого 2019 року Комітет виборців України заявив, що під час виборчого процесу цей серіал має розглядатися як передвиборча агітація на користь Володимира Зеленського і має бути оплачений із виборчого фонду кандидата.
  • У Вінниці відмінили два святкових концерти студії «Квартал-95», запланованих на 14 лютого, через статус Зеленського.