Московського депутата викликали у слідчий комітет Росії через публікацію статті про Сенцова. Його підозрюють у виправданні тероризму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Слідчий комітет Росії викликали на допит муніципального депутата Басманного району Москви та координатора громадського руху «Открытая Россия» Віктора Котова за його публікацію статті про українського політувʼязненого режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують в російській колонії.

Як повідомляє Telegram-канал «Правозащита Открытки», стосовно депутата розпочато перевірку за статтею про публічне виправдання тероризму.

Стаття Котова була опублікована в столичній районній газеті «Наша Якиманка» у серпні 2018 року. У матеріалі розповідалося про умови утримання Сенцова, про його справу загалом, про голодування та акції на його підтримку. У ньому депутат закликав російську владу почути вимоги Сенцова та світової громадськості.

У вересні 2018 року на Котова подав скаргу колишній депутат московського району Якиманка, який стверджував, що стаття Котова містить ознаки виправдання тероризму.

Вже в лютому 2019 року слідчий відділ Москви повідомив Котову про початок перевірки його статті, яку надіслали на експертизу. Також він отримав повістку на допит у слідчий комітет на 25 лютого.