Опитування: Майже кожен третій українець вважає нормою секс за гроші. А приблизно половина святкує День святого Валентина

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати дослідження «Кохання і секс очима українців» за лютий 2019 року, яке було приурочене до Дня святого Валентина.

Майже половина опитаних планують святкувати День святого Валентина. Найбільше свято популярне на півдні країни (59%). В інших регіонах — близько половини планують відзначати свято, 41% опитаних не планують, а 3% сказали, що не знають такого свята.

Соціологічна група Рейтинг

Для 40% опитаних в цілому День святого Валентина є Днем всіх закоханих. 27% зазначили, що це звичайний день, для 19% — привід привітати близьких. 8% вважають свято невідповідним для нашої країни.

Соціологічна група Рейтинг

«Майже половина опитаних планують дарувати подарунки на День святого Валентина. 45% — не мають таких намірів. На півдні, сході та в центрі таких близько половини опитаних, на заході — 43%. Більшість таких намірів спостерігаються серед чоловіків, молодших опитаних і незареєстрованих подружніх пар», — вказують у соцгрупі.

Соціологічна група Рейтинг

Згідно з результатами опитування, 67% українців заявили, що мають постійного статевого партнера. 4% заявили, що вільні у сексуальних відносинах. 19% відповіли, що на даний момент вільні, але перед цим у них були сексуальні партнери. 3% зазначили, що не мають партнера і ніколи не мали. 7% відмовилися відповідати.

41% опитаних погодилися, що виконання «подружнього обовʼязку» є обовʼязковим для чоловіка. Стільки ж респондентів вважають зворотне. Дещо більше прихильників цієї тези серед чоловіків.

30% опитаних згодні з твердженням, що секс може бути послугою за гроші, 55% дотримуються протилежної думки. З цим твердженням переважно згодні чоловіки середнього та молодшого віку.

57% вважають, що жінки повинні проявляти сексуальну ініціативу, 24% опитаних проти. Серед них переважно чоловіки середнього віку, які перебувають у незареєстрованому шлюбі.

Тільки 16% згодні з думкою, що мати постійні статеві стосунки з більш ніж однією людиною одночасно — це нормально. 70% висловилися проти такого твердження. Супротивники в основному жінки.

Опитування проводилося з 23 січня по 3 лютого 2019 року серед громадян від 18 і старших. Всього було опитано 2 тисячі респондентів. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,2%.