«Сплатив дивіденди за графіком». «Нафтогаз» відреагував на пеню у 2,5 млрд грн

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» заявляє, що сплатила дивіденди до держбюджету за графіком, встановленим Кабінетом міністрів. Про це повідомляє прес-служба НАК .

Компанія апелює до розпорядження уряду від 26 липня 2018 року. У ньому прописано, що «Нафтогаз» мав тричі сплатити по 500 млн грн (не пізніше 31 липня, 31 серпня та 30 вересня), а також до 30 листопада заплатити майже 8,1 млрд грн та не пізніше 25 грудня 2018 року ще майже 8,1 млрд грн.

«Як пояснювали в липні у Кабміні: “Ми дозволили «Нафтогазу» заплатити до 1 липня не всі дивіденди, а лише 35%. До кінця року вони заплатять інші 40%”», — нагадують в «Нафтогазі», цитуючи слова очільниці Міністерства фінансів Оксани Маркарової.

  • Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі нарахувало «Нафтогазу України» пеню в розмірі 2,448 млрд грн, пояснивши це несвоєчасно виплаченими дивідендами за підсумками 2017 року. У документі йдеться, що Мінекономрозвитку посилається на закон «Про управління обʼєктами державної власності», згідно з яким дивіденди мають бути виплачені до 1 липня. «Нафтогаз» оскаржив це рішення в суді.