Американці втратили майже $150 млн за рік через «романтичних» шахраїв

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Федеральна торгова комісія США (FTC) підрахувала, що в 2018 році американці втратили $143 млн в онлайн-романах з шахраями, причому з 2015 року обсяг втрат виріс майже в чотири рази, повідомляє The New York Times.

Шахраї часто використовують підроблені або вкрадені посвідчення особи, щоб залучити жертв, які нічого не підозрюють. Вони будують довірливі стосунки з жертвами, а потім зловживають ними.

Злочинці часто ухиляються від спроб зустрітися, стверджуючи, що вони перебувають в армії за кордоном. Коли приходить час зустрічі, вони можуть попросити жертв про матеріальну допомогу, щоб покрити транспортні витрати.

Хоча на ці шахрайства в 2018 році припало лише 1,5% всіх шахрайських дій, які фіксує американське агентство, ніякі інші види шахрайства не завдавали такого великого фінансового збитку, як «романтичні».

За даними FTC, люди віком від 40 до 69 років повідомляли про втрату грошей через шахрайські романи найчастіше. Старші за 70 років постраждали найбільше, втративши в середньому $10 тис. При цьому жертви шахрайства у віці від 20 до 29 років втратили приблизно по $1 тис.