Дочку Трампа можуть викликати в Конгрес для свідчень у «російській справі»

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Дочка президента США і його старший радник, Іванка Трамп може отримати повістку в Конгрес для свідчень у справі про російське втручання в американські президентські вибори. Таку повістку можуть підготувати демократи, повідомило видання Axios.

Відповідне припущення зробив конгресмен від демократичної партії США, імʼя якого не називається. За його словами, американські законодавці можуть спробувати викликати Іванку Трамп для свідчень щодо зустрічі в Trump Tower, на якій обговорювався компромат на Гіларі Клінтон.

Демократична більшість у палаті представників США планує розширити розслідування відносно президента США Дональда Трампа і його імовірних звʼязків з Росією.

  • Команда Мюллера з травня 2017-го розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 року і звʼязки між Кремлем і передвиборчим штабом Дональда Трампа. У цій справі висунули звинувачення колишньому голові передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за 8 з 18 пунктів.
  • Суд округу Колумбія 13 лютого визнав, що Пол Манафорт кілька разів збрехав ФБР і спецпрокурору Роберту Мюллеру, порушивши умови угоди зі слідством.
  • Лобіст російського походження, який був присутній на скандальній зустрічі у Вежі Трампа у червні 2016 року, до і після неї отримав серію підозрілих платежів на загальну суму в півмільйона доларів. Про це повідомляє BuzzFeed News.