У Чорне море на навчання йде група кораблів НАТО. Вона стане основою нарощування сил Альянсу в регіоні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Чорне море на навчання направляється група кораблів НАТО, яка прибуде за декілька днів. Вона стане основою для нарощування сил Альянсу в цьому регіоні.

Про це на підсумковій прес-конференції у Брюсселі, де проходила дводенна зустріч міністрів оборони країн-учасниць організації, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає Укрінформ.

«Ми зараз дивимося на те, яким чином ми можемо збільшити нашу присутність у Чорному морі. За кілька днів кораблі НАТО увійдуть у Чорне море для участі в навчаннях. Тому ми істотно збільшили нашу присутність, це важливо, щоб підтримати Україну та регіональну безпеку. Це було дуже позитивно сприйнято міністрами оборони», — зазначив Столтенберг.

При цьому він не уточнив, які саме кораблі прямують у Чорне море.

Міністр оборони Степан Полторак після зустрічі зі Столтенбергом заявив, що в цьому році кораблі НАТО майже щомісяця будуть заходити в українські порти.

«У цьому році буде значно активізовано військово-морську присутність НАТО у Чорному морі. Майже щомісяця в українські порти будуть здійснюватися заходи кораблів як постійних морських угруповань НАТО, так і ключових союзників, зокрема для того, щоб проводити спільні навчання з Військово-морськими силами України для підвищення спроможності наших ВМС», — сказав Полторак, передає УНІАН.