Anadolu: Тіло Хашоггі могли спалити на території генконсульства Саудівської Аравії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Тіло саудівського журналіста Джамаля Хашоггі могли спалити в спеціальній печі, яка була на території генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, повідомляє турецьке агентство Anadolu.

Агентство посилається на доповідь управління поліції Стамбула. У ній повідомляють, що під час огляду резиденції генерального консула Саудівської Аравії виявлено два колодязі, а також тандир (піч-жаровня), яка може працювати і на газі, і на дровах. «Температуру в печі можна довести до тисячі градусів, що дозволяє спалити тіло, не залишаючи навіть слідів ДНК», — повідомляє видання.

Доповідь звертає увага на те, що у складі групи з 15 осіб, які прибули в дипмісію в день злочину, перебував судово-медичний експерт міністерства внутрішніх справ Саудівської Аравії, 47-річний підполковник Салах Мохаммед А. Тубаїгу, який захистив магістерську дисертацію з теми «Аналіз ДНК, взятої з кістки».

У поліції зазначили, що Тубаїгу спеціалізується на анатомії і може визначити, чи залишилися сліди від ДНК після спалення останків.

Також у доповіді йдеться, що в день убивства працівник генконсульства, який чекав Хашоггі біля дверей дипмісії, моментально доповів про його прихід. «Той самий чоловік бачив Хатідже Дженгіз (наречена Хашоггі) і не став доповідати в дипмісію, що на вулиці журналіста чекає жінка. Можливо, дізнавшись про це, вбивство не сталося б», — цитує видання доповідь поліції.