Організатори «Оскара-2019» пояснили зміни в процедурі вручення нагород

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

В Академії кінематографічних мистецтв і наук (AMPAS ) відреагували на критику, отриману після заяви про значні зміни в тому, як будуть представлені чотири категорії нагород під час щорічної прямої трансляції «Оскара». Про це пише Buzzfeed News.

«Ми хотіли б запевнити вас, що жодна категорія нагород на 91-й церемонії вручення премії «Оскар» не буде представлена так, щоб висвітлити досягнення її номінантів і переможців менше, ніж у попередні рази», — заявили керівники Академії у відкритому листі.

Академія заявила, що нагороди за чотирма категоріями — «кінематографія», «монтаж фільмів», «короткометражний фільм» та «макіяж і зачіска» будуть вручатися під час комерційних перерв, але підкреслили, що виступи переможців будуть відредаговані в прямому ефірі.

«Час, витрачений на шлях до сцени, буде відредаговано», — зазначили вони.

Керівники Академії звинуватили отриману ними реакцію в «неточій звітності та публікаціях у соціальних мережах», а також «ланцюжку дезінформації, яка, зі зрозумілих причин, засмутила багатьох членів академії».

  • Понад 40 відомих кінематографістів і режисерів, у тому числі Спайк Лі, Квентін Тарантіно та Роджер Дікінс у відкритому листі президенту AMPAS Джону Бейлі засудили рішення Академії кінематографічних мистецтв і наук (AMPAS ) не транслювати вручення премії «Оскар» у чотирьох номінаціях: найкраща кінематографія, кращий монтаж, кращі зачіски й макіяж, краща короткометражка.
  • Церемонія вручення премії «Оскар» цього року пройде без офіційного ведучого — вдруге за час існування кінопремії. Проводити церемонію будуть ті, хто вручають нагороди.
  • У Лос-Анджелесі назвали всіх номінатів на премію Американської кіноакадемії «Оскар-2019», яка пройде 24 лютого. Лідери — фільми «Рим» і «Фаворитка».