Вакарчук запропонував лайфхак для українців, як обрати «свого» кандидата в президенти

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вакарчук запропонував лайфхак для українців, як обрати «свого» кандидата в президенти

Малолєтка Євген / УНІАН

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук назвав три вимоги до кандидата в президенти, за якого голосуватиме на виборах 31 березня 2019 року. Він також нагадав, що не має планів відкрито підтримувати жодного з них.

«Важливими є не образи кандидатів, а цінності, які стоять за ними. Не гасла на білбордах, а конкретні дії. Не яскравість передвиборчих кампаній, а те, як він поводить себе в реальному житті», — сказав музикант у своєму відеозверненні, опублікованому на його YouTube-каналі.

Три умови від Вакарчука:

1. Кандидат у президенти повинен взяти участь у теледебатах з опонентами або в програмах схожого формату, які відбуватимуться в прямому ефірі і без суфлера.

2. Кандидат у президенти має назвати імена членів своєї команди. Це, насамперед, стосується призначень, що відповідають президентським повноваженням, а саме: міністра закордонних справ, міністра оборони, начальника Генерального штабу Збройних сил, генерального прокурора, керівника Служби зовнішньої розвідки та керівника Служби безпеки.

3. Кандидат у президенти повинен продемонструвати на реальних фактах, як він чи вона виконували свої обіцянки в минулому. Це стосується тих, хто вже обіймав державні посади або обіймає їх зараз.

«Якщо хоча б одна з цих трьох умов не буде виконана, за такого кандидата в президенти голосувати не слід. Пропоную вам використати ці три умови при виборі вашого кандидата, і якщо ви підтримуєте їх, то поділіться ними зі своїми близькими, рідними, друзями, колегами», — сказав Вакарчук і попросив українців робити свій вибір відповідально.

«Пам’ятаймо, ми обираємо не месію, не чарівника, не супергероя; ми обираємо людину. Людину, яка має відстоювати наші цінності та наші інтереси», — додав він.