Заарештований за борги російський Boeing продали на аукціоні за майже 18 млн грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Держпідприємство «СЕТАМ» продало заарештований у 2015 році Boeing 737/524 з реєстраційним номером VP-BYO російської авіакомпанії «Трансаеро» за 17,997 млн грн.

«Літак купили на третіх торгах з уцінкою. Він повністю придатний до польотів після невеликого технічного огляду. Думаю, новий власник буде більш ніж задоволений», — заявив гендиректор «СЕТАМ" Віктор Вишнів, повідомляє прес-служба підприємства.

Хто купив літак, невідомо. Зазначено лише, що переможцем на торгах став «учасник №7», що був єдиним з десяти учасників аукціону, хто вніс обовʼязковий заставу.

Нагадаємо, літак був арештований за борги у розмірі $625 тисяч. Авіакомпанія «Трансаеро» не платила аеропорту «Київ» (Жуляни) за обслуговування та стоянку, після чого лайнер був заарештований. Російська компанія у 2015 році також була включена у санкційний список України, який передбачав блокування активів і зупинку всіх економічних і фінансових зобовʼязань.

  • Російський Boeing 737/524 намагалися продати вже двічі — у травні і грудні 2018 року. У порівнянні з початковою ціну літака знизили майже вдвічі — з 35,9 млн грн до майже 18 млн грн.