СБУ в Дніпрі затримала посібника спецслужб Росії. Він намагався впливати на українських виборців

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Служба безпеки України у Дніпропетровській області затримала місцевого жителя, який за дорученням спецслужб Росії розміщав у соцмережах інформацію із закликами до сепаратизму та порушення територіальної цілісності країни.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

За даними СБУ, російські куратори шукали у мережі місцевих жителів та залучали їх до поширення провокаційних матеріалів, які повинні були вплинути на електоральні настрої. Таким чином спецслужби РФ намагалися втрутитися у вибори президента України.

Співробітники СБУ встановили, що затриманий вів листування з чоловіком з Ростова-на-Дону.

«Після початку виборчої кампанії громадянин РФ надавав виконавцю для поширення негативні матеріали про візити кандидатів на посаду президента України до населених пунктів області», — йдеться у повідомленні.

Також у спецслужбі відзначили, що росіянин шукав жителів України, які «мають травматичну або пневматичну зброю з відповідними дозволами, для подальшого залучення їх до мітингів і масових заворушень напередодні та під час проведення виборів президента».

Наразі відкрито кримінальну справу про зазіхання на цілісність України. Слідчі СБУ оголосили підозри ще двом жителям області у даній справі.