Адвокат Найєм: Мангер може бути причетний до нападу на журналіста в Херсоні

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого підозрюють у замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк, може бути причетний до ще одного злочину — до нападу на журналіста Сергія Нікітенка в Херсоні. Про це написав адвокат Гандзюк Масі Найєм.

«Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого сьогодні вночі суд заарештував як підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, може бути причетний до ще одного злочину. В межах розслідування нападу на херсонського журналіста Сергія Нікітенка слідчі просили суд дозволити доступ до даних мобільних операторів, посилаючись на те, що їм відомо, хто може стояти за нападом», — написав він.

Суд дозволив отримати дані про телефонні зʼєднання.

  • Сергія Нікітенка побили в Херсоні в червні 2018 року.
  • Генеральна прокуратура оскаржить арешт з альтернативою застави голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства радника мера Херсона і актистки Катерини Гандзюк.
  • 15 лютого Шевченківський райсуд обрав запобіжний захід Владиславу Мангеру у вигляді утримання під вартою. Суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Мангер заарештований до 3 березня з правом внесення застави в 2 млн 497 тис. грн. Запобіжний захід йому обирали майже 4 доби.
  • Сам Мангер назвав справу проти нього політичним замовленням і заперечує звинувачення прокуратури.
  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.