Львівська бабачиха Маруся напророкувала ранню весну. Її прогноз не збігається з віщуванням бабака Тимка

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Львівська бабачиха Маруся напророкувала ранню весну. Її прогноз не збігається з віщуванням бабака Тимка

Фото з сайту Львівської міської ради

У львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі бабачиха Маруся пророкує ранній прихід весни. Про це повідомляє офіційний сайт Львіської міської ради.

«Цього року чотирирічна бабачиха Маруся прокинулась рано, поводилась активно, багато свистіла і навіщувала ранню весну. Це є ознаками того, що цьогоріч весна прийде рано, орієнтовно, у середині березня варто чекати сонця і тепла», — сказав кореспонденту УНІАН директор натуралістичного центру Ігор Антахович.

На Стрітення бабаків у Львові будять вже вісім років поспіль, аби дізнатися про прихід весни. У львівян дві бабачихи, і обидві — Марусі. Щоправда, сьогодні одна з Марусь спала.

  • Прогноз львівської Марусі не співпадає з прогнозом харківського бабака Тимка. На початку лютого він напрогнозував, що весна буде пізньою.
  • На 15 лютого у Карпатах оголосили штормове попередження. У горах зберігається помірна сніголавинна небезпека (2 рівень). Туристів на цей період просять утриматися від походів у гори, особливо без реєстрації у рятувальних пунктах.