Facebook відстежує місце перебування користувачів, які погрожують працівникам компанії та ображають Цукерберга

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Facebook відстежує місце перебування користувачів, які погрожують працівникам компанії та ображають Цукерберга

Chip Somodevilla / Getty Images

Служба безпеки Facebook відстежує місце розташування користувачів соцмережі, які реально можуть загрожувати безпеці працівників компанії та її керівництву. Про це телеканалу CNBC розповіли кілька колишніх працівників Facebook.

Служба Facebook починає стежити за користувачами після того, як їх загрози оцінюють як правдиві. Такі користувачі потрапляють у «чорну базу» BOLO (Be On The Lookout), після чого за допомогою отриманих даних з сайту та додатку починається відстеження людини.

База зберігає імена людей, фотографії, історію місця перебування та коротке пояснення, чому ця людна потрапила у список.

У той же час екс-працівники соцмережі повідомили каналу, що у системи немає чіткого критерію відбору «небезпечних елементів». У BOLO крім осіб, які насправді загрожують у листах співробітникам і бувають на території компанії, потрапляють і ті, хто писали у соцмережі образливі коментарі на адресу керівників Facebook і її засновника Марка Цукерберга. Система починає активізуватися на такі прості повідомлення як: «Йди на*ер, Марк», «На*ер Facebook» та «Я надеру тобі дупу, Цукерберг».

Представник Facebook у коментарі CNBC заявив, що компанія стежить, щоб служба безпеки не перевищувала свої повноваження і запевнив у дотриманні конфіденційності користувачів соцмережі.

«Вони [служба безпеки] використовують звичні для індустрії методи для оцінки та усунення загроз насильства, залежно від серйозності цієї загрози всі дані можуть бути передані правоохоронним органам. При цьому у нас суворо дотримуються правил захисту конфіденційних даних, законів про конфіденційність інформації та внутрішні правила Facebook. Усі звинувачення в порушеннях, допущених нашою службою безпеки — це брехня», — запевнив представник.