США планують висадити на Місяць постійну місію до 2028 року

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
США планують висадити на Місяць постійну місію до 2028 року

NASA

NASA просить аерокосмічне співтовариство розробити проекти для кораблів, які зможуть доставляти астронавтів на поверхню Місяця. Мета американського аерокосмічного агентства полягає в тому, щоб випробувати ці апарати на Місяці в 2024 році, а вже в 2028 році висадити на нього астронавтів, пише The Verge.

Ключовою особливістю нової програми NASA стане швидкість її підготовки та розробки, зазначив глава агентства Джим Бриденстайн. Вже в березні NASA направить компаніям офіційний запит, у відповідь на який компанії зможуть запропонувати свої послуги з розробки і будівництва необхідних для місії модулів.

NASA сподівається укласти відповідні контракти до кінця липня, причому вартість кожного може скласти від $300 тисяч до $9 млн. Бриденстайн зазначив, що питання підготовки місії NASA відкрито як для комерційних підприємств — наприклад, Lockheed Martin, Blue Origin, SpaceX і Boeing, — так і для міжнародних агентств.

  • NASA оголосила про дворічну космічну місію для вивчення зародження та еволюції Всесвіту і визначення того, наскільки поширені необхідні для життя елементи в планетарних системах нашої галактики.