Савченко і Рубану продовжили арешт до середини квітня, їхню справу відправили у Верховний суд

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Апеляційний суд Чернігівської області продовжив арешт нардепа Надії Савченко та очільника організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана до 15 квітня, повідомив у Facebook адвокат Валентин Рибін.

Крім цього, суд вирішив направити справу Савченко і Рубана до Верховного Суду для визначення підсудності.

Напередодні судді Чернігівського районного суду Чернігівської області взяли відвід у справі Савченко і Рубана. Захист, вивчивши протоколи авторозподілу суддів, дійшли до висновку, що розподіл відбувався у «ручному режимі» і заявив відвід суддям, з яким вони погодилися.

Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Її разом з Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.

  • 14 лютого стало відомо, що справу Савченко — Рубана може розглядати суд присяжних . Також під час підготовчого засідання член колегії суддів Світлана Меженнікова попросила про самовідвід, пославшись на те, що на процесі будуть представлені секретні дані, а в неї немає доступу до держтаємниці.