Ватикан позбавив сану 88-річного кардинала після звинувачень у педофілії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Ватикан позбавив сану 88-річного кардинала після звинувачень у педофілії

suetot / Pixabay

Конгрес Конгрегації прийняв рішення про позбавлення сану 88-річного кардинала Теодора Маккеріка після звинувачень у домаганнях до підлітків. Про це повідомляє прес-служба Ватикану.

Причиною позбавлення сану назвали наругу над 16-річним хлопчиком понад 50 років тому. Колишній священик тоді тільки-но починав сходження по ієрархії. Відповідаючи на звинувачення, Маккерік заявив, що «абсолютно нічого не памʼятає».

«Він порушив шосту заповідь, яка стосується неповнолітніх дітей і дорослих. Ситуацію ускладнює факт зловживання владою, за що на нього було накладено покарання у вигляді звільнення з духовенства», — йдеться в повідомленні.

Також у Ватикані уточнили, що екс-кардинал намагався подати апеляцію, але рішення залишилося без змін.

«Про це Теодор Маккерік був повідомлений 15 лютого 2019 року. Святий отець остаточно визнав характер рішення, визнавши його правомірність», — підкреслюється в повідомленні.

  • Прокуратура Парижа розпочала розслідування стосовно 74-річного Луїджі Вентури — папського нунція в уряді Франції. Розслідування було розпочато 24 січня після скарги від молодого колеги Вентури, який стверджує, що Луїджі «кілька разів торкався його».
  • Папа Римський Франциск розповів, що деякі священики черниць тримали як секс-рабинь. За його словами, Ватикан нещодавно закрив один із чернечих орденів з причини сексуальних знущань над жінками та корупції.