Президент Румунії Йоганніс закликав НАТО посилити угруповання біля Чорного моря

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Президент Румунії Клаус Йоганніс закликав НАТО посилити своє угруповання в Чорноморському регіоні. Про це він заявив на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє «Європейська правда».

«Чорноморський регіон і ситуація з безпекою в ньому є великим викликом, як ми побачили нещодавно. Тому ми потребуємо більшої присутності НАТО там», — заявив Йоганніс.

Президент Румунії, яка зараз головує в Євросоюзі, зазначив, що ЄС і Північноатлантичний Альянс продовжать реагувати на російську загрозу.

«Ми не можемо ігнорувати дзвінки на східному фланзі. В той час, як ЄС імплементує рішення щодо санкцій і продовжить це робити, НАТО посилить свій східний фланг», — запевнив Йоганніс.

  • У Чорне море на навчання прямує група кораблів НАТО, яка прибуде протягом кількох днів. Вона стане основою для нарощування сил Альянсу в цьому регіоні.
  • У Сенаті США представили резолюцію, що закликає посилити військову допомогу Україні та підтримати скасування газопроводу «Північний потік — 2». Сенатори закликають НАТО посилити присутність і спроможності Альянсу в Чорному морі, в тому числі для моніторингу берегової оборони. Окремо законодавці закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС у праві заходити в порти для поповнення запасів і дозаправки.