Вночі: Нойєрт відмовилася бути послом в ООН, оголошені лауреати Берлінського кінофестивалю, в Канаді зійшли з рейок 37 цистерн з нафтою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: Нойєрт відмовилася бути послом в ООН, оголошені лауреати Берлінського кінофестивалю, в Канаді зійшли з рейок 37 цистерн з нафтою

Facebook / Heather Nauert

Гезер Нойєрт відмовилася від посади представника США в ООН

Прес-секретар Державного департаменту Гезер Нойєрт відмовилася від посади представника США в ООН. Вона подякувала президентові Дональду Трампу за те, що він висунув її кандидатуру, і пояснила своє рішення сімейними обставинами.

«Останні два місяці були виснажливими для моєї родини, тому, піклуючись про неї, я знімаю свою кандидатуру з розгляду», — йдеться в заяві Нойєрт.

У Канаді з рейок зійшли 37 цистерн з нафтою

У канадській провінції Манітоба зійшов з рейок поїзд, який перевозив сиру нафту. В результаті перевернулися 37 вагонів і стався частковий розлив нафти. На місце інциденту прибули пожежники, рятувальники і співробітники залізниці. Через аварію ніхто не постраждав, проте можливе забруднення важливих локальних джерел питної води. Причини сходу вагонів з рейок залишаються невідомими, ведеться розслідування.

Оголошені переможці Берлінського кінофестивалю

У Берліні назвали лауреатів 69-го кінофестивалю «Берлінале». Головної нагороди — «Золотого ведмедя» удостоїлася французька картина «Синоніми» ізраїльського режисера Надава Лапіда.

Гран-прі журі присудили картині «З волі Божої» Франсуа Озона. За кращу режисуру «Срібним ведмедем» нагородили Ангелу Шанелек за драму «Я була вдома, але...». Кращими акторами організатори визнали артистів китайського фільму «Прощавай, мій сину».

Американські ВМС поповнив ультрасучасний корабель-стелс

Фото з сайту Navy Live

До складу Військово-морських сил США увійшов новітній бойовий корабель прибережної зони бойових дій «Талса» (USS Tulsa (LCS 16), виконаний за технологією стелс.

Кораблі цього типу призначені для патрулювання, боротьби з надводними кораблями і підводними човнами супротивника, захисту флоту від нападу катерів і морських безпілотників, протимінної боротьби, ведення розвідки та підтримки дій сил спеціальних операцій.

ВМС США планують прийняти на озброєння 34 кораблі класу LCS. Корабель оснащений гарматою калібру 57 мм, чотирма кулеметами калібру 12,7 мм і пусковою установкою на 11 ракет Evolved SeaRAM. Також на борту базуються два вертольоти MH-60R/S Sea Hawk та безпілотники.