Епіфаній: Реформа церкви позбавить українців перешкод, які ставить старше покоління

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Епіфаній: Реформа церкви позбавить українців перешкод, які ставить старше покоління

Sergii Kharchenko / NurPhoto via Getty Images

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що церкві необхідні зміни, які позбавлять парафіян можливих перешкод. Про це він повідомив під час візиту на рідну Буковину, передає Укрінформ.

«Людина, яка вперше переступила поріг храму, не повинна зазнавати перешкод, які іноді ставить старше покоління. Наприклад, що жінкам обовʼязково потрібно бути в хустці й мати певний вигляд. Ми повинні стати ближче до людей. Звичайно, ми вшановуємо ці традиції, ми не будемо їх порушувати», — зазначив він.

Епіфаній закликав священиків ПЦУ «бути відкритими і прийняти людину в тому вигляді, в якому вона приходить».

«Але я стою на позиції, щоб ми не чинили перешкод людям, які вперше переступають поріг храму. Тобто, якщо вона прийде вперше, вона потім прийде і другий, і третій раз, вона зрозуміє та усвідомить, що в такому вигляді недоречно відвідувати храм. Але якщо ми поставимо цю перешкоду на першому кроці, людина ніколи вже не захоче прийти у храм», — підкреслив він.

У той же час митрополит анонсував зміни в церковному календарі.

«Ми будемо поступово, тверезо втілювати певні реформи в життя церкви. Це не відбуватиметься швидкими темпами. Але я вірю, що навіть у питанні календаря, який теж не є догмою, ми можемо приймати відповідні зміни. Як тільки побачимо, що суспільство готове до цих змін», — уточнив він.