«Шкода американців». МЗС Росії назвало марними нові санкції США за захоплення українських моряків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав марними санкції, законопроект про які представили в Сенаті 13 лютого, повідомляє РИА Новости.

«Я не застерігав їх, я просто сказав, що це безглуздо. І більше нічого. Я сказав, що це незрозуміло з якою метою. Якщо вони ще не зрозуміли, що санкції не діють, мені їх шкода», — сказав Лавров в ефірі одного з російських телеканалів.

Помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що відносини між двома країнами зараз украй складні. «Як на мене, і так все погано. Перспектива теж не проглядається. Подивимося, які санкції будуть, потім вирішимо як реагувати», — заявив Ушаков в ефірі телеканалу.

  • 13 лютого в американському Сенаті оприлюднили законопроект, який передбачає введення додаткових санкцій проти РФ. За захоплення українських кораблів і моряків під санкції можуть потрапити 24 співробітника ФСБ, російський суднобудівний та нафтової сектори, а також російські енергетичні проекти за кордоном.
  • 15 лютого Європейський Союз узгодив санкції проти громадян Росії за захоплення в листопаді минулого року українських кораблів і моряків у Керченській протоці.