Вночі: Росія назвала свій прапор у Солсбері «провокацією», премʼєр Польщі відмовився їхати в Ізраїль, а в Чорнобилі горів ліс

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Посольство Росії назвало прапор над собором у Солсбері провокацією

Посольство Росії у Великій Британії назвало встановлення прапора РФ на соборі в британському Солсбері, де в березні минулого року отруїли екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, «добротною провокацією».

У той же час у відомстві підкреслили, що не володіють офіційною інформацією про цей інцидент. Також у посольстві зазначили, що «поява російського прапора на соборі є черговою незграбною спробою знову асоціювати Росію з сумними подіями, що відбулися в Солсбері в березні минулого року».

Премʼєр Польщі скасував візит до Ізраїлю через заяви про причетність поляків до Голокосту

Премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скасував поїздку в Ізраїль, яка мала початися 18 лютого. Перед цим, під час візиту премʼєр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху у Варшаву, ізраїльський лідер заявив, що «поляки співпрацювали з нацистами» під час Голокосту, маючи на увазі окремих осіб, які брали участь у вбивствах євреїв.

Пізніше офіс Нетаньяху пояснив, що премʼєра процитували некоректно, проте таке пояснення викликало незадоволення польського уряду.

У Запоріжжі затримали трьох підозрюваних у підпалі храму УПЦ МП

Служба безпеки України затримала трьох підозрюваних — двох виконавців і організатора — у підпалі храму УПЦ МП у Кривому Розі.

За даним фактом відкрито провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу. Правоохоронці перевіряють можливу причетність затриманих до інших подібних випадків у регіоні. 16 лютого у Кривому Розі невідомі підпалили двері храму УПЦ МП та обмалювали стіни написами «14/88».

Стан Скрипаля погіршився

Стан здоровʼя екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, якого отруїли в березні минулого року, погіршився. За інформацією британських ЗМІ, Скрипаль перебуває вдома під наглядом лікарів. Медики побоюються, що росіянин не зможе позбутися наслідків отруєння.

Також лікарям поки невідомо, як буде почувати себе Скрипаль надалі, оскільки вплив застосованої проти нього речовини мало вивчений.

У Чорнобильській зоні горів ліс

У Чорнобильській зоні відчуження сталася пожежа. Горіли 5 га лісу на території ДСП «Північна Пуща» (Дитятковське лісництво). До гасіння пожежі залучили 18 осіб та 3 одиниці техніки. Загоряння вдалося ліквідувати близько 20:00.