Екс-глава ФБР розповів, як Трамп не вірив доповіді розвідки про ракети Північної Кореї. Але вірив Путіну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп відмовлявся вірити доповіді американської розвідки про те, що Північна Корея має в своєму розпорядженні ракети, здатні долетіти до території США. Про це в інтервʼю CBS розповів колишній в. о. глави ФБР Ендрю Маккейб.

За словами Маккейба, один з колег розповів йому про позицію Трампа, який не вірив у наявність у КНДР таких ракет. «По суті президент сказав, що не вірить, що північнокорейці здатні вдарити по нас балістичної ракетою. І він не вірив у це тому, що президент Путін сказав йому, що вони б цього не зробили. Президент Путін сказав йому, що у північнокорейців насправді немає таких ракет», — сказав Маккейб.

За його словами, представники розвідки США на брифінгу намагалися переконати президента в зворотному. «Представники розвідки на брифінгу відповіли, що це не узгоджується з жодними з розвідданих, якими володіє уряд. На що президент відповів: “Мені все одно. Я вірю Путіну”», — заявив екс-глава ФБР.

  • У середині січня стало відомо, що юристи Палати представників Конгресу хочуть опитати перекладачів, які працювали на зустрічах Трампа та Путіна.
  • Після зустрічі президентів у Гамбурзі в 2017 році кілька представників адміністрації хотіли дізнатися у перекладачів деталі переговорів, про які не було сказано в офіційних заявах. Тоді стало відомо, що Трамп заборонив перекладачам повідомляти будь-яку інформацію з цих зустрічей. Також Трамп вилучив у них усі робочі записи за результатами зустрічі лідерів США та РФ.
  • У листопаді минулого року Трамп скасував зустріч із Путіним на полях саміту G20 в Аргентині через захоплення українських моряків у Керченській протоці.