Китай хоче побудувати електростанцію в космосі. У цьому країна буде першою

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Китай збирається побудувати в космосі першу у світі сонячну електростанцію — друга економіка світу прагне зміцнити свої позиції, змагаючись з американською космічною програмою, відзначає Bloomberg.

Річний бюджет космічної програми Китаю становить $8 млрд. Китайські вчені вже почали будівництво експериментальної бази в західному китайському місті Чунцин.

Як повідомляється, спочатку вони планують побудувати меншу електростанцію в стратосфері між 2021 і 2025 роками. Вже до 2030 року Китай хоче побудувати на орбіті сонячну електростанцію потужністю 1 мегават і згодом будувати в космосі ще більш потужні електростанції.

  • Китайський зонд Changʼe-4 висадився на дно кратера Кармана в південній півкулі зворотного боку Місяця 3 січня. Це перша в історії людства посадка космічного апарата на зворотному боці Місяця.
  • Американське космічне агентство NASA просить аерокосмічне співтовариство розробити проекти для кораблів, які зможуть доставляти астронавтів на поверхню Місяця. Мета NASA полягає в тому, щоб випробувати ці апарати на Місяці в 2024 році, а вже у 2028 році висадити на Місяць астронавтів.