Шість станцій за дві години. Поліція розповіла подробиці перевірок «замінування» метро в Києві

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Шість станцій за дві години. Поліція розповіла подробиці перевірок «замінування» метро в Києві

Nuno Alberto / Unsplash

18 лютого в Києві з 11:50 ранку почалися «замінування» центральних станцій метрополітену. Усього було закрито шість пересадочних станцій — «Хрещатик», «Майдан Незалежності», «Палац Спорту», «Площа Льва Толстого», «Театральна», «Золоті Ворота».

У столичній поліції theБабелю розповіли, що повідомлення про замінування станцій отримали від Служби безпеки України, якій прийшов лист на електронну скриньку.

В анонімному повідомленні йшлося про замінування столичного метрополітену. Про те, які саме станції заміновані, в листі не уточнювали. Після чого правоохоронці прийняли рішення перекривати всі пересадкові станції почергово.

«Перевіряємо всі пересадочні станції з залученням кінологів і вибухотехніків, решта станцій перевіряється силами співробітників поліції, які несуть службу на цих станціях», — заявила theБабелю очільниця відділу комунікацій поліції Києва Оксана Блищик.

Станом на 13:57 у Twitter прес-служби Київсього метрополітену повідомили, що станції перевірено, а вибухонебезпечних предметів не знайдено. Метро працює у звичному режимі.